La Casa Encantada: espectacle multidisciplinari

 

La casa encantada és un espectacle  multidisciplinari per a públic familiar que combina música, dansa, clown, manipulació d’objectes, projeccions d’ombres i de  vídeo… El meu objectiu és oferir als infants una vivència estètica completa, combinant uns recursos expressius  i una trama que connectin amb el seu imaginari infantil, ric i efervescent.  Les característiques de l’argument i els personatges conviden a la reflexió i són ocasió de transmissió de valors.

SINOPSI

Un nen  fascinat per una casa abandonada es decideix a explorar-la. Destacant enmig de les ombres  hi trobarà un fabulós bagul que serà el passaport a la llum, el color, el joc, la disfressa, la música i la dansa.  També descobrirà que la casa no està tan abandonada: al bagul s´hi amaguen la Nina i el Pierrot, atemorits per la presència de l’Estrany, una mena de fantasma malhumorat… Finalment, el nen aconseguirà que torni la llum i l’alegria a la casa.

VALORS

Bàsicament, la valentia d’explorar allò desconegut, atrevir-se a la descoberta de nous mons. Superació de les pors, superació personal. També el contacte amb la música, la dansa, la transformació personal. Poder transformador de l’art. Poder curatiu de l’humor.
Finalment, l’obra convida a la reflexió sobre diversos aspectes, com la comprensió dels caràcters: per què l’Estrany és com és? o la importància de l’amistat: solitud versus companyia.

El Meu objectiu en aquesta obra és múltiple: delectar, commoure, entretenir, divertir… En aquest sentit, la combinació de joc i humor amb intriga i misteri, de moments distesos amb d’altres més profunds i enigmàtics… ho fan possible.

En suma, proporcionar una vivència artística completa que ponderi la capacitat intel·lectiva i sensible dels infants, perquè estic convençut que poden copsar coses més complexes, profundes i intenses del que sovint creiem.

I vosaltres? Us atreviu a entrar a la casa abandonada? No patiu, gaudireu de l’experiència d’aquest espectacle multidisciplinari per a públic familiar: La casa encantada.

DURADA: 55 MINUTS. Possibilitat d’una versió reduïda de petit format, amb menys necessitats tècniques, amb supressió d’algunes escenes (especialment les projeccions d’ombres i de vídeo): durada variable d’entre 25 i 35 minuts, podent formar part d’una sessió amb d’altres contes.

 RESUM 11 MINUTS

CRÍTICA DE LA REVISTA EL PEQUEÑO ESPECTADOR

DOSSIER LA CASA ENCANTADA CAT