El Rovelló Petit: Conte de bolets i ecologia.

 
RESUM DE 10 MINUTS

Conte de bolets i ecologia. El rovelló petit és una original i entendridora història que a partir de la peripècia d’un nen perdut al bosc ens instrueix sobre el món dels bolets i ens transmet valors com l’ecologia (amb especial atenció a la problemàtica dels plàstics), el compliment de les promeses, l’empatia…

SINOPSI

Ens narra com un nen perdut al bosc, cansat i desesperat, arriba a una clariana on trobarà un petit rovelló, últim i aletargat  vestigi d’un antic filó de bolets, fa temps depauperat per sobreexplotació i mal ús del medi amb llançament de plàstics i deixalles. L’arribada del nen desvetllarà màgicament  el rovelló, que l’ajudarà a trobar el seu camí a canvi d’una promesa que el nen respectarà i que permetrà la recuperació del medi i la regeneració dels bolets.

El conte revela dos aspectes del bosc: el seu cràcter màgic i misteriós i la seva degradació a causa de males pràctiques humanes. El pacte a què arriben el rovelló i el nen servarà un secret que farà del protagonista el boletaire més famós del món.

VALORS

Ecologia: com fer una explotació sostenible dels recursos. Respecte pel medi natural. Com es cullen els bolets. Respecte i neteja a la natura. Problemàtica dels plàstics.

Moral: respecte de la  paraula donada. Complir pactes. Empatia, amistat, ajut a qui ho necessita.

Us animen a gaudir d’aquest conte de bolets i ecologia!

 
DURADA: VARIABLE. MÀXIMA DE 25 MINUTS. HABITUALMENT ES REPRESENTA JUNT AMB D’ALTRES CONTES PER A COMPLETAR LA SESSIÓ.


Consulteu: ELS CONTES D’EN KEKE SHUGA: CONTES AMB VALORS.