Contes amb Valors

contes-valors-coneixements

CONTES AMB VALORS, CONTES AMB CONEIXEMENTS

Per a mi el conte és una eina d’alt valor pedagògic i formatiu. He procurat tenir en compte aquest aspectes en els meus contes, transmetre valors i coneixements alhora que entretenir i alimentar la imaginació dels infants. També té una càrrega simbòlica que s’adreça a l’inconscient i a l’imaginari infantil i que l’ajuda en la seva maduració evolutiva.

CONTES ORIGINALS

Totes les meves històries són creacions originals, la majoria d’elles nascudes d’encantadores sessions d’explicació de contes a la meva filla.

Per a ser representats en públic els he dotat de més recursos visuals i expressius. En aquest sentit, la meva formació en teatre, dansa i expressió corporal m’ha possibilitat fer-ho, i precisament he volgut donar èmfasi a la gestualitat, a la fisicalitat , al moviment, al tempo…, per a que complementi i sigui tan important com la narració oral. També procuro que hi hagi (més o menys, segons el conte) participació del públic infantil en moments puntuals de la narració.

CONTES + LAB / Taller

En alguns contes està disponible un format de narració de conte complementada amb un LAB / taller, consistent amb un col·loqui inicial per recuperar i reforçar valors i coneixements que s’han mostrat i una sèrie d’activitats i exemples relacionats. S’acaba amb unes manualitats (opcional).

+ INFO

AGRUPACIONS DIVERSES

Estacionals:

Primavera:  El Pau i les flors  (Dansa Xalesta) i L’hort d’en Martí (“De l’hort a la Biblioteca”)

Estiu: L’Estrella Facunda i El Gorreta Blava

Tardor: El rovelló petit i El raïm trepitjat (projecte “Biblioteques amb DO”)

Hivern: El tió congelat

– Amb presència de dansa (ordenats de major a menor): La casa encantada, El Pau i les flors, L’hort d’en Martí, El bruixot de l’ungla llarga.

Conte sobre la Pau: El raïm regalat

Amb presència destacada de temàtica mediambiental (incloent la problemàtica dels plàstics): L’estrella Facunda, El rovelló petit.

– Per edats:

Els més petits: (1-3 anys i fins a 5): El Pau i les flors, L’hort d’en Martí.

A partir de 3 anys:  L’hospital del Dr. Farruc, El rovelló petit, El Gorreta Blava, L’estrella Facunda, El raïm trepitjat, El tió congelat.
A partir de 4 anys i per a  més grans: La casa encantada, El bruixot de l’ungla llarga.
– Altres:

L’hospital del Dr. Farruc és un conte/espectacle més llarg i complet, de 45 minuts de durada. Aborda les feines humanitàries: la tasca dels metges, la figura del pallasso d’hospital, la precaució i el seny en la prevenció d’accidents, el desenvolupament de la tecnologia en la medicina, etc.. (veure fitxa).

El bruixot de l’ungla llarga és un conte per a com a mínim més de 4 anys i agradarà força als més grans, a fi d’aconseguir que apartin una mica  els videojocs i deixin de pensar que els contes són “pels nens petits”. Salvant les distàncies, és com decidir: a qui portaria a veure una peli del Harry Potter? Però com tots els meus contes mostra una sèrie de valors importants.

El drac que sabia llegir . I no podia faltar en el nostre repertori un conte de Sant Jordi. Una història nova que parteix d’aquesta tradició tan nostrada per adaptar-se als vaolrs dels nous temps.

DOSSIER ELS CONTES D’EN KEKE SHUGA