EL BRUIXOT DE L’UNGLA LLARGA: Un conte de fades.

 

El bruixot de l’ungla llarga és un insòlit conte de fades, ogres i bruixots, amb una atractiva posada en escena i amb presència destacada de la música i la dansa que acompanya els diferents personatges que apareixen. La trama ens serveix per a la transmissió de valors de creixement personal i per abordar implícitament la qüestió del bullying.

SINOPSI

L’ogre Ciclopi, amb un sol ull al mig del front, viu en una cova. Dorm de dia i baixa al poble de nit on obliga a l’Eliseu a jugar amb ell. El pobre Eliseu el que vol és dormir, perquè a l’endemà treballa, però l’ogre l’amenaça en pegar-lo si no juga. Després de tant de temps així, l’Eliseu no pot treballar bé, s’adorm a la feina… i al final el despatxen. Desesperat va a explicar-li la seva desgràcia al Bruixot de l’Ungla Llarga, i aquest decideix donar un bon escarment a l’ogre: amb la seva ungla li talla la parpella i li poso un líquid màgic a l’ull. A partir de llavors, l’ogre no podrà tancar l’ull, i, encara que es posi a les fosques o se’l tapi amb una manta, no deixarà de veure coses: el líquid màgic fa que vegi a través dels objectes, com si tingués raigs X: veu esquelets fosforescents de persones i animals, l’estructura dels edificis, l’estructura de la matèria… És insuportable no poder dormir i no deixar de veure coses i més coses…

Desesperat va a veure el Bruixot, però aquest li diu que aquest encantament només el pot desfer la Fada de la Muntanya Blanca, i només si l’ogre Ciclopi comprèn i es penedeix del mal que ha fet a l’Eliseu. Després d’un viatge accidentat, arriba a la llunyana muntanya on viu la fada. Ella comprova que el seu penediment és sincer, que ara voldrà ser amic de veritat de l’Eliseu i no tractar-lo com un objecte per jugar, que el voldrà ajudar… La Fada li restitueix la parpella i el cura.

Quan l’ogre torna al poble es fa amic de veritat del noi, l’ajuda fent que el readmetin a la feina, i amb millors condicions!… i a partir de llavors dormirà de nit i conviurà de dia amb els veïns del poble.

VALORS

Respecte als altres, comprensió dels errors, penediment, propòsit d’esmena, possibilitat de canvi, perdó, generositat, amistat… Aquest conte aborda també temes com el bullying, els efectes negatius d’una vida completament ociosa, el valor del treball i la defensa d’un treball en condicions dignes. Per la temàtica, els personatges i algunes escenes, no és adequat pels més petits, però sí per la banda més alta d’edats.

Salvant les distàncies, és com decidir: a qui portaria a veure una peli del Harry Potter?

A partir de 4 anys. Conté les danses del bruixot i de la fada.

Gaudiu d’aquest original conte de fades!

Consulteu: ELS CONTES D’EN KEKE SHUGA: CONTES AMB VALORS.