L’HOSPITAL DEL DR. FARRUC: Conte de metges i hospitals

 

En aquest conte de metges i hospitals se’ns narra de forma fabulada l’origen llegendari del primer hospital del món. La història parteix d’una vivència personal real: un incident domèstic amb la meva filla que la va portar a l’hospital i va ser ocasió d’aquest conte creat per a alleugerir el tràngol de la seva estància.

SINOPSI

El Dr. Farruc es feia un fart d’anar d’una casa a una altra atenent a tots els infants malalts, amunt i avall, sense parar, fins que se li va acudir la idea de construir un edifici on podia posar a tots els malalts junts i atendre’ls millor.
Anècdota de l’origen d’aquest conte. El vaig inventar en ocasió de l’estada de la meva filla en un hospital, per distreure-la. Per donar-li la màxima tranquil•litat i confiança li vaig fer creure que el metge que l’havia d’operar era el famós Dr. Farruc (i quan va aparèixer el cirurgià vaig dir-li a cau d’orella que em seguís la corrent).

VALORS

Les feines humanitàries: la tasca dels metges, la figura del pallasso d’hospital (la meva primera actuació en aquest sentit…). Els efectes terapèutics de l’humor.
La precaució i el seny en la prevenció d’accidents.
La consecució d’objectius: gènesi d’un projecte, determinació i culminació de l’obra.

ALTRES CONSIDERACIONS

La frontera entre ficció i realitat: la funció del mite i la llegenda, és a dir, la funció del conte.  Anècdota real que emmarca la història inventada.
La importància del desenvolupament de la tecnologia i investigació mèdiques en la prevenció i millora de la salut de les persones.

No us perdeu aquest entranyable conte de metges i hospitals: una ficció inserida en una història personal real.

DURADA:  VARIABLE. ES POT REPRESENTAR SOL AMB UNA DURADA DE 40-45 MINUTS O DINS D’UNA SESSIÓ JUNT AMB D’ALTRES CONTES, I LLAVORS POT TENIR UNA DURADA D’ENTRE 15 I 29 MINUTS, SEGONS CONVINGUI.

Consulteu: ELS CONTES D’EN KEKE SHUGA: CONTES AMB VALORS.